Covid-19 (corona) update 29-09-2020

De oplopende besmettingscijfers zijn zorgwekkend! Met de persconferentie van 28-09-2020 zijn de maatregelen weer aangescherpt. We houden dit nauwlettend in de gaten en zullen hier gepast op anticiperen en reageren.

De huidige regels
Per 29 september 18:00 uur zijn er maximaal 30 personen per ruimte toegestaan, mits hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. (Dit aantal is exclusief personeel). De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven. Ook in de lessituatie zijn de regels over vaste zitplaatsen en de 1,5 meter van toepassing voor zover dat voor de uitoefening van de werkzaamheden mogelijk is.

Voor nu betekent het dat we onze lessen ‘gewoon’ door kunnen gaan met in achtneming van alle maatregelen conform de RIVM-richtlijnen.

Je ontvangt daarnaast vóór je eerste lesdag het ‘veilig trainen protocol’ dat we hanteren bij de lessen op onze 1,5 mtr locaties. We vragen je dit protocol vooraf goed door te nemen, zodat we vanuit een gezamenlijke inspanning de lessen op een verantwoorde wijze kunnen laten plaatsvinden.

Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan deelnemen aan de les doen wij voorafgaand graag een korte gezondheidscheck:

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment milde klachten: neusverkouden, hoesten en/of koorts (vanaf 38 graden)?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Is het coronavirus de afgelopen 7 dagen bij je vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot waarbij het coronavirus de afgelopen 7 dagen is vastgesteld?
 5. Heb je de afgelopen 7 dagen contact gehad met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?
 6. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Wanneer je 1 van onderstaande vragen met “JA” beantwoord, willen we je vragen, via info@vitacademie.nl en de groepsapp, jezelf af te melden voor de les. Een 360 camera is onderweg en zal als het goed is vanaf 7 oktober leverbaar zijn zodat een les bij afwezigheid online gevolgd kan worden.

De gelukkige aanwezigen vragen we om écht aan de 1,5 meter afstand te denken en de onderstaande basisregels van het RIVM na te leven.

 • Was vaak je handen met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg
 • Schud geen handen
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

Verdere updates
Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de consequenties via deze pagina. Voor meer informatie over COVID-19 en de maatregelen daartegen, verwijzen wij je ook naar de website van het RIVM.

Wij wensen iedereen veel studeerplezier, energie en een goede gezondheid toe.