Masterclass Persoonlijk Leiderschap
“Van binnen naar buiten”

Als vervolg op de module 1 en 5 (of als los te boeken training) coaching en ondernemerschap bieden wij de tweedaagse masterclass  ‘Van binnen naar buiten, Persoonlijk leiderschap’ aan voor wie privé́ of beroepsmatig meer verdieping wil in de vaardigheid jezelf te leiden en richting te geven.

“Voor iedereen die de wereld tot een mooiere en aangenamere plek maakt door zijn passies te delen en ze bij andere te laten opbloeien”
– Vind je Ikigai

(De Masterclass is passend voor deelnemers met een afgeronde HBO opleiding of werkervaring op HBO denkniveau)

Doel:

Verdieping op het onderwerp Persoonlijk Leiderschap

Tijdens deze training maak je kennis met de principes achter één van de bekendste theorieën over effectiviteit en persoonlijke leiderschap. Vanuit de theorie van “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey” maak je de vertaalslag naar je eigen werk- en leefsituatie.

Na deze training ben je in staat om de theorie toe te passen en loop je naar buiten met je eigen persoonlijke plan. Tevens kan je de principes van Covey in je eigen trainingen en coaching sessies toepassen.

Programma


Dag 1: Naar Binnen

Deze dag staat in het teken van onafhankelijkheid. De eerste stap naar persoonlijk leiderschap is zelfkennis en onafhankelijk zijn.

 • Wat is persoonlijk leiderschap.
 • Jezelf doorgronden.
 • Het nemen van leiderschap over de richting van je leven.
 • Het maken van weloverwogen keuzes.
 • Vind jouw Ikigai.

Dag 2: Naar buiten

De ander & ik naar wederzijdse afhankelijkheid. Deze tweede dag zullen we je meenemen in hoe je persoonlijk leiderschap kan tonen naar de ander op een manier waarbij je de verbinding versterkt. Zowel in privé als in zakelijke omgevingen.

Continue ontwikkelen: van binnen naar buiten. Deze laatste dag zullen we ook kijken naar hoe je door aan je zelf te werken je invloed hebt op andere om je heen. Een echte verandering is een verandering van binnenuit en vraagt om continue zelfontwikkeling.

 • Invloed zonder macht; hoe vergoot je je invloed?
 • Communiceren vanuit persoonlijk leiderschap.
 • Het in beweging brengen van leiderschap.
 • Evenwichtige zelfvernieuwing.
 • Voor na de training; het opstellen van een persoonlijk leiderschapsplan.

Investering:

De investering voor deze training bedraagt € 750 (excl. btw). Dit is inclusief lunch en locatiekosten.
Naast een aantal uren zelfstudie, bedraagt je tijdsinvestering twee dagen (exclusief reistijd). Tussen de lesdagen kun je al direct aan de slag met effectief leiderschap.

Data eerst volgende klassikale training:

 1. Dag 1 datum n.t.b.
 2. Dag 2 datum n.t.b.

Locatie:

Berlicum

Aanmelden

Voor meer informatie bel met Daniëlla (06-30085665) of Hanneke (06-41637172)

‘Persoonlijk leiderschap is het proces van het je voor ogen houden van je visie en je waarden, en je leven aanpassen om daarmee congruent te zijn.’

Stephen Covey