Onderzoek toont aan dat goede toegang tot de natuur mensen blijer en gezonder maakt. Nou, laat dat nu nét ook een doel zijn van toekomstige vitalogen die bij ons de opleiding willen gaan volgen: ‘het blijer en gezonder maken van mensen’.

Van groen om je heen word je ontspannen en gelukkig. Als je door een park wandelt, voel je het al, maar als je door een bos of natuurgebied loopt, is het helemaal duidelijk. Omgeven door bomen en struiken (het liefst nog in stilte) voel je gevoelens van stress en angst verdwijnen. Helaas is er steeds minder natuur in Nederland en dus kan de natuur wel wat hulp gebruiken. Door ontbossing en de druk op het klimaat staan biodiversiteit en ecosystemen onder druk. Wij als mensheid putten de natuur uit en daarom willen wij vanuit de Vitacademie een bescheiden bijdrage leveren aan een groener NL.

Met een deel van jouw inschrijfgeld kopen en beheren wij een stukje natuur waarmee we de biodiversiteit en ecosystemen in stand houden en daarmee om een stukje Nederlandse natuur veilig te stellen.

Ons hoofddoel is meer biodiverse natuur in de nabije omgeving van de Vitacademie, dus meer planten, bloemen, insecten en vogels. Dat is niet alleen goed voor die planten en dieren, maar ook voor ons. En het maakt onze regio ook nog eens mooi. Ons werkterrein is Eindhoven/Nuenen/Geldrop/Mierlo. Dit is ons thuis en er is hier voorlopig meer dan genoeg te doen. Ons streven is mooie natuur om de hoek voor iedere student aan de Vitacademie.

Red een stukje natuur
In een tijd waarin vooral bezuinigt lijkt te worden op natuur, is het voor natuurliefhebbers belangrijk om iedere vierkante meter natuur die in hun vermogen ligt veilig te stellen. Met de aankoop van het stukje bos wordt dit beschermd tegen de markt. Studenten van de Vitacademie adopteren met hun inschrijving een stukje natuur en ontvangen een persoonlijk certificaat van het door hen geadopteerde stukje bos.

Hoe werkt het
Met jouw inschrijving, adopteer je samen met alle anderen studenten een stukje bosgrond. Vitacademie doneert namelijk een deel van jouw inschrijfgeld aan VitaHolding die in 2023 een bosperceel van 1,5 ha heeft aangekocht en hier de zorg voor gaat dragen:

  • het bosterrein wordt duurzaam beheerd;
  • er wordt gezorgd voor jaarlijkse aanplant van inheemse soorten bomen & struiken, waarmee de biodiversiteit en ecosystemen een impuls kan krijgen en daarna in stand gehouden kunnen worden.

Het bos is overigens vrij toegankelijk voor jou en andere bezoekers. Zo kan je met eigen ogen zien dat het bos zich op een verantwoorde wijze ontwikkelt en dat we daar allemaal van kunnen genieten.