Verdiepingsmodule

Leefstijl coaching

Inzichten krijgen in eigen leefstijl en praktische kennis en tools om mensen te begeleiden naar en behouden van een gezonde leefstijl.

opleiding-vitalogisch-trainer

Verdiepingsmodule
Leefstijl coaching:

 1. Darmgezondheid
 2. Alles over aankomen en afvallen

Duur
2-daagse

Kosten
€750,-

(excl. btw)

Data

20 maart 2024

22 mei 2024

Verdiepingsmodule Leefstijl coaching

Voor wie privé of beroepsmatig als Vitaloog meer informatie wil op het gebied van leefstijl, bieden wij de verdiepingsmodule leefstijlcoaching aan.

De eerste dag met thema Darmgezondheid is specifiek voor Vitalogen (i.o), leefstijlcoaches, gewichtsconsulenten en iedereen die met darmen, gezondheid en vitaliteit te maken heeft in zijn of haar werk.

De tweede dag “Alles over aankomen en afvallen” is onmisbaar voor iedereen die op zoek is naar inzicht, kennis en effectieve methoden om gewicht op een duurzame manier te beheren.

Programma:

Dag 1


Darmgezondheid

Je darmen zijn je belangrijkste spijsverteringsorgaan en een gezonde darmflora is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor de spijsvertering, maar ook voor een sterke immuniteit, een goede stemming en zelfs jouw energieniveau. Vandaar dat ook vaak gesproken wordt over darmen als je tweede brein. De verdiepingsmodule “Darmgezondheid” is de sleutel tot het begrijpen en optimaliseren van dit complexe, maar vitale systeem. Tijdens deze dag leren we je alles over:

 1. Het microbioom-geheim: Leer hoe biljoenen micro-organismen in jouw darmen jouw gezondheid beïnvloeden en hoe je ze in balans kunt brengen.
 2. Darmgezondheid en aandoeningen: Wat is PDS, SIBO, Leaking guts, coeliakie, lactose-intoleratie en vooral wat kan je er aan doen? Wist je dat een gezonde darmflora invloed heeft op het verminderen van het risico op alzheimer, autisme, knie-artrose en depressieve klachten? Begrijp hoe jouw darmen jouw immuunsysteem kunnen versterken en jou kunnen beschermen tegen verschillende ziekten en aandoeningen.
 3. Voeding voor je darmen: Welke voeding bevordert nu een gezonde darmflora en welke juist niet? En we nemen je mee in de wonderen wereld van fermentatie.
  4. Praktische stappen: Krijg handige tips en strategieën om te bouwen aan een gezonde darmflora.

De verdiepingsmodule Darmgezondheid is specifiek voor Vitalogen (i.o), leefstijlcoaches, gewichtsconsulenten en iedereen die met darmen, gezondheid en vitaliteit te maken heeft in zijn of haar werk.


Dag 2


Alles over aankomen en afvallen

Aankomen en afvallen is misschien wel een van de lastigste en meest complexe systemen van ons lijf. Er komt zoveel bij kijken;  slaap & ontspanning, hormonen, normen & waarden, overtuigingen, medicijngebruik, opvoeding, DNA, ziektebeelden en nog veel meer. Niet voor niets worstelen veel mensen hiermee en is het een van de meest gestelde leefstijlvragen.

Tijdens de verdiepingsmodule “Alles over aankomen en afvallen” leer je dat het niet simpelweg een kwestie is van minder eten en meer bewegen. Tijdens deze dag gaan we kijken naar:

 1. Het gewichts-raadsel: Hoe komt het nu toch dat de een al aankomt van het kijken naar een gebakje en de ander maar blijft worstelen met ondergewicht. Leer de ware oorzaken van gewichtsschommelingen en hoe je ze onder controle kunt krijgen.
 2. Voeding & balans: Welke voeding draagt nu specifiek bij aan gewichtsbeheersing?
 3. De rol van hormonen: welke hormonen spelen een belangrijk rol bij onder- en overgewicht.
 4. Praktische stappen: Krijg handige tips en strategieën om te bouwen aan een gezond gewicht.

De verdiepingsmodule “Alles over aankomen en afvallen” is onmisbaar voor iedereen die op zoek is naar inzicht, kennis en effectieve methoden om gewicht op een duurzame manier te beheren.

Doel:

Verdieping op de onderwerpen voeding, beweging en stressreductie/ontspanning.

 • Inzichten krijgen in eigen leefstijl en praktische kennis en tools om mensen te begeleiden naar en behouden van een gezonde leefstijl.

Investering:

De investering voor de 2-daagse training bedraagt €750,- (excl. btw). Dit is inclusief lunch en locatie kosten.

De trainingsdagen zijn ook afzonderlijk van elkaar te volgen als masterclass. De investering voor de 1-daagse training is €375,- (excl. btw). Dit is inclusief lunch en locatie kosten.

Data klassikale training:

2024

 • Dag 1 – Darmgezondheid: woensdag 20 maart 2024
 • Dag 2 – Afvallen/aankomen: woensdag 22 mei 2024

Locatie

Vitalogie Plein – Eindhoven

Voor wie

De verdiepingsmodule  is  specifiek voor Vitalogen (i.o), leefstijlcoaches, gewichtsconsulenten en iedereen die met afvallen/aankomen, darmen, gezondheid en vitaliteit te maken heeft in zijn of haar werk.

(De verdiepingsmodule is passend voor deelnemers met een afgeronde HBO opleiding of werkervaring op HBO denkniveau)

Aanmelden voor de verdiepingsmodule
“Leefstijlcoach”

Voor meer informatie
Bel 040-2824711

ANDERE VERDIEPINGSMODULES