Masterclass ‘Ademhaling, energie en focus’

Veel mensen ademen 10, 12, 14, 16 tot wel meer dan 20 keer per minuut. 6 tot 8 x per minuut is genoeg. Door bewust rustig te ademen kun je ontspannen als het jou uitkomt. In deze masterclass doen we verschillende ademhalingsoefeningen en we gaan dieper in op fysiologie en stress.

Stress gerelateerde klachten zijn vaak een gevolg van weinig koolzuur in het bloed. Hoe zit dat? Wat kun je eraan doen?

Niet alleen stress gerelateerde klachten houden verband met ademhaling, ook je energielevel. Hoe krijg je meer energie en zorg je ervoor dat je méér kunt doen met je zuinige vetvoorraden (waar je genoeg van hebt)?

Ook gaan we dieper in op de effecten van prikkels op je brein en slaap en welke ademhalingsoefeningen kunnen helpen om je brein te temmen en tot rust te krijgen.

Ben jij een trainer, behandelaar of HR-professional die voor zichzelf en anderen wil leren wat je kunt doen om stress te reduceren met ademhalingsoefeningen? Dan is deze masterclass wat voor jou.

(De Masterclass is passend voor deelnemers met een afgeronde HBO opleiding of werkervaring op HBO denkniveau)

Door wie?
Deze masterclass wordt verzorgd door Koen de Jong. Hij schreef 7 boeken. Zijn werk is meer dan 100.000 x verkocht en in meerdere landen vertaald. Eén onderwerp komt in alle boeken terug: ademhaling.