Masterclass Darmgezondheid

Je darmen zijn je belangrijkste spijsverteringsorgaan en een gezonde darmflora is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor de spijsvertering, maar ook voor een sterke immuniteit, een goede stemming en zelfs jouw energieniveau. Vandaar dat ook vaak gesproken wordt over darmen als je tweede brein. De “Masterclass Darmgezondheid” is de sleutel tot het begrijpen en optimaliseren van dit complexe, maar vitale systeem.

Tijdens deze dag leren we je alles over:

  1. Het microbioom-geheim: Leer hoe biljoenen micro-organismen in jouw darmen jouw gezondheid beïnvloeden en hoe je ze in balans kunt brengen.
  2. Darmgezondheid en aandoeningen: Wat is PDS, SIBO, Leaking guts, coeliakie, lactose-intoleratie en vooral wat kan je er aan doen? Wist je dat een gezonde darmflora invloed heeft op het verminderen van het risico op alzheimer, autisme, knie-artrose en depressieve klachten? Begrijp hoe jouw darmen jouw immuunsysteem kunnen versterken en jou kunnen beschermen tegen verschillende ziekten en aandoeningen.
  3. Voeding voor je darmen: Welke voeding bevordert nu een gezonde darmflora en welke juist niet? En we nemen je mee in de wonderen wereld van fermentatie.
  4. Praktische stappen: Krijg handige tips en strategieën om te bouwen aan een gezonde darmflora.

De Masterclass Darmgezondheid is specifiek voor Vitalogen (i.o), leefstijlcoaches, gewichtsconsulenten en iedereen die met darmen, gezondheid en vitaliteit te maken heeft in zijn of haar werk.

(De Masterclass is passend voor deelnemers met een afgeronde HBO opleiding of werkervaring op HBO denkniveau)

Aanmelden voor de Masterclass Darmgezondheid

Voor meer informatie neem gerust contact op!