Verdiepingsmodule Leefstijlcoaching

Voeding, beweging, ontspanning en coaching

Als vervolg op de module 2: leefstijlcoach bieden wij de tweedaagse verdiepingsmodule ‘leefstijl coaching voor professionals’ aan voor wie privé of beroepsmatig als Vitaloog meer verdieping wil.

Doel:

Verdieping op de onderwerpen voeding, beweging en stressreductie/ontspanning voor Vitalogen die de basismodule hebben gevolgd.

  • Inzichten krijgen in eigen leefstijl en praktische kennis en tools om mensen te begeleiden naar en behouden van een gezonde leefstijl.

Programma:

Dag 1


Darmen; je tweede brein: je darmen zijn je belangrijkste spijsverteringsorgaan en een gezonde darmflora is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Hoe houd je je darmen gezond?

Hormonen (en overgang): je hormoonhuishouding het is een complex systeem. Welke hormonen spelen een rol bij een gezonde leefstijl? En hoe houd je deze zo goed mogelijk in balans?

Afvallen/aankomen: Omdat afvallen (en aankomen) een van de meest gestelde leefstijlvragen is, gaan we hier wat dieper op in. Je leert dat het meer is dan alleen minder eten en meer bewegen.


Dag 2


Welvaartziektes: hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, obesitas en depressie zijn de meest voorkomende welvaartziektes. Met een gezonde leefstijl kan je veel van deze ziektes voorkomen en zelfs terugdraaien. Wat zijn de oorzaken en gevolgen? En wat kan je hieraan doen?

Stress en burn-out: stress en burn-out komen steeds meer voor. Hoe komt dat nu? Hoe kan je het voorkomen? Hoe herken je het? En hoe kom je ervan af?

Investering:

De investering voor deze training bedraagt € 650 (excl. btw). Dit is inclusief lunch en locatiekosten.

Data klassikale training:

2022

  1. Dag 1 do 1 dec 2022
  2. Dag 2 wo 14 dec 2022

Locatie

Eindhoven

Aanmelden voor de verdiepingsmodule “Leefstijl coaching”.

Aanmelden

Voor meer informatie bel met Millie van der Heijden 06-30864744.

(De verdiepingsmodule is passend voor deelnemers met een afgeronde HBO opleiding of werkervaring op HBO denkniveau)