PROGRAMMA 2021

Een week vol met inspirerende trainingen om je energie weer te laten stromen.
Allemaal op het gebied van vitaliteit, maar ieder met een ander onderwerp centraal, dus voor ieder wat wils.

Hieronder het overzicht van alle trainingen waar jij direct voor jezelf of met je team / organisatie mee aan de slag kan gaan.

summerschool

16 trainingen op het gebied van leefstijl, leiderschap, verdiepend coachen en vitaal ondernemen.

MAANDAGOCHTEND 12 juli (1 dagdeel)

Veerkrachtig en energiek verbinden

(Daniëlla Corijn-Witte & Klaas Koster)

Er wordt veel van je gevraagd en verwacht in de veranderende wereld waarin we leven. Dit vraagt nogal wat van ons aanpassingsvermogen en om mentale veerkracht. Veerkracht in relatie tot werk, privé en het laatste jaar ook tot thuiswerken, tot samenwerking, tot corona-situatie ‘an sich’.

In deze training leer je hoe je vanuit de verbinding met jezelf veerkrachtiger kan zijn en daarmee kan verbinden met anderen. Daarnaast leer je hoe je energieker kan samenwerken en meer resultaat kan halen uit de samenwerking door effectiever te communiceren met elkaar (eventueel ook op afstand).

Energie is een belangrijke voorspeller voor succes en deze werkt positief aanstekelijk of negatief besmettelijk. Energy in = energy out.

Tijdens de training zullen we o.a. werken aan:

 • het versterken van jouw veerkracht en de verbinding met jezelf;
 • het versterken van de onderlinge samenwerking, door bijvoorbeeld te werken aan (online) luistervaardigheden, open communicatie en wederzijds begrip;
 • het bevorderen van het onderling vertrouwen en sfeer in het team;
 • het stimuleren van energiek samenwerken.

Resultaat van deze training:

 • meer energie;
 • meer verbinding en wederzijds begrip onderling;
 • verbeterde communicatie en samenwerking;
 • effectievere (online teams-) meetings.

MAANDAGOCHTEND 12 juli (1 dagdeel)

Succesvol afvallen

(Angela Ruizeveld & Millie van der Heijden)

Wist je dat ‘’hoe kan ik afvallen?’’ één van de meest gestelde vragen is bij leefstijlcoaching? In deze training gaan we deze vraag samen onderzoeken. Hoe pak je dat nu aan?

Je gaat inzien dat het meer is dan alleen minder eten en meer bewegen. We laten je ook zien dat een dieet alleen tijdelijk werkt.

Je komt tevens alles te weten over je vetverbranding. Maar vooral staan we stil wat wel werkt en hoe je (af)vallen kunt ombuigen naar de bewustwording van het (op)vallen van je patronen en gewoontes.

Resultaat van deze training:

Concrete kennis en tips over uitdagingen waar je met plezier aan kunt werken. Voor jezelf of voor je cliënten.

MAANDAGMIDDAG 12 juli (1 dagdeel)

Organisatieopstellingen

(Judy de Graaff)

De onbewuste onderstroom in organisaties is van grote invloed op de vitaliteit van de medewerkers. In deze actieve training maak je aan den lijve kennis met een aantal van de dynamieken die invloed kunnen hebben op de levensenergie van organisaties, zoals de balans tussen geven en nemen, ordening en oorsprong.

Resultaat van deze training:
Na de training kun je makkelijker de onderstroom leren herkennen en grip krijgen op deze onbewuste dynamiek, zodat er weer meer vitaliteit kan ontstaan.

MAANDAGMIDDAG 12 juli (1 dagdeel)

De wondere wereld van hormonen

(Angela Ruizeveld & Millie van der Heijden)

Onze hormoonhuishouding is een complex proces. We raken vaak ontmoedigd van het idee waar moet ik beginnen want het zijn er zoveel…En hoe werkt het dan precies met mijn hormonen?

In deze training gaan we op gebied van een gezonde leefstijl de meest belangrijke hormonen behandelen. We laten je inzien hoe ze (samen) werken en hoe je ze bewust aandacht kunt geven zodat je ze optimaal benut om je echt happy en fit te voelen.

Wil jij zulke goedwerkende hormonen in jouw lichaam? Stap dan samen met ons in: ‘’de wondere wereld van de hormonen’’

Resultaat van deze training:

Inzicht over de werking van hormonen en hoe je ze voor je kunt laten werken. Voor jezelf of voor je cliënten.

DINSDAGOCHTEND 13 juli (1 dagdeel)

Authentiek leiderschap met behulp van het paard

(Daniëlla Corijn-Witte & Cessy Paardekooper)

Deze ochtend is een ware VIP ochtend waarbij jij en jouw persoonlijk leiderschap centraal staat. We gaan samen met onze co-coaches de paarden aan de slag in één op één oefeningen en teamoefeningen. Een mooi cadeau aan jezelf. Voor de aanvang van het programma krijg je een persoonlijke intake. Tijdens de training gaan we met behulp van diverse oefeningen in op jouw leiderschap en jouw voorkeursstijl en hoe je deze nog effectiever kunt inzetten.

cessy-paardekooper daniella-corijn-witte

Tijdens de training zullen we o.a. werken aan:

 • het versterken van de verbinding met jezelf;
 • het versterken van jouw kwaliteiten en het herkaderen van je belemmerende overtuigingen;
 • het versterken van de verbinding met de ander en het in beweging brengen van de ander met behulp van jouw energie;
 • de verschillende leiderschapsrollen en hoe jij je daartoe verhoudt.


Resultaat van deze training:

 • heb je meer inzicht in je persoonlijk leiderschap; hoe kom je over? Welke kwaliteiten heb je daarin? En welke belemmeringen ervaar je nog?;
 • ben je beter in staat om je communicatie af te stemmen op de ander;
 • heb je ervaren hoe jij met heel weinig energie anderen kunt inspireren en in beweging kunt krijgen.

DINSDAGMIDDAG 13 juli (1 dagdeel)

It’s all-in the Brains

(Nanda Coenen)

Als mens zijn wij voorgeprogrammeerde wezens. In onze jeugd hebben we geleerd om te voldoen aan de maatschappelijke eisen, maar stroken die wel met jouw biologische regels. Met wie jij werkelijk bent? Als je dat niet weet, is het lastig om het succes en geluk te verkrijgen dat je verdient.

Tegenwoordig reageren we op de output van onze gevoelens en gedachten. Heb je een burn-out? Dan komt dat door werkstress en dan ga je daar iets aan doen. Maar is die stress op het werk de oorzaak of eerder het gevolg van iets? De reden ligt vaak dieper dan je denkt.

Hoe zit je in elkaar, wat is jouw programmering, hoe werkt jouw besturingsmechanisme: je brein? Met die basis gaan we aan de slag. Iedereen kan zijn hersenen aanpassen en herprogrammeren, ons brein is neuroplastisch. Je moet alleen weten hoe.

Resultaat van de training:

Na deze training weet jij waarom je denkt, handelt, voelt en reageert zoals je doet. Wil jij meer weten over de werking van jouw brein? Dan is deze training écht iets voor jou!

DINSDAG DE GEHELE DAG 13 juli (2 dagdelen)

Body & Mind Language

(Judy de Graaff)

Zoek je als professional handvatten om je (coach)aanpak te verdiepen? Wil jij je coach-of trainersvaardigheden verbreden? Of ervaar je ook dat praten over levensthema’s soms zijn grenzen kent? Wat wil je lichaam vertellen?

In deze training behandelen we de Body & Mind Language (BML) methode, die uitgaat van de relatie tussen lichaamshouding en levenshouding. We werken met de verbinding tussen lichaamstaal en gesproken taal. In de expressie van beweging en taal ligt namelijk ons meest wezenlijke en vitale Zelf besloten.

De manier waarop we ons hebben aangepast in het leven ligt opgeslagen in onze lichaamshouding en ons lichaamsgeheugen. In deze training laten we zien hoe onze diepste belemmerende overtuigingen onze levensstroom en vitaliteit blokkeren. Door het lichaam in beweging te brengen en de opgeslagen onbewuste overtuigingen te onderzoeken wordt de levensenergie weer ‘herinnerd’ en beweeg je naar meer vitaliteit en levensgeluk.

Resultaat van de training:

Na afloop heb je ervaren wat het inzetten van het lichaam binnen coaching of training kan bieden.

WOENSDAGOCHTEND 14 juli (1 dagdeel)

Darmenwijsheid: Gebruik het brein in je buik!

(Angela Ruizeveld & Millie van der Heijden)

Welke darmbacteriën leven er? Waarom is het zo belangrijk om goed voor deze inwoners te zorgen? Het goed zorgen voor jouw buik heeft namelijk invloed op bijna alle processen in je lichaam. Het is niet voor niets dat je darmen het tweede brein genoemd wordt.

In deze training gaan we letterlijk de diepte in want we nemen je mee naar jouw eigen buik. Als we eenmaal binnen zijn ga je alles te weten komen over hoe het brein in jouw buik werkt!

Resultaat van de training:

Je gaat op reis naar het brein in jouw eigen buik. Na deze training weet je wat je zelf kunt doen om je brein in jouw buik beter te laten werken. Tevens doe je veel praktische tips en heerlijke recepten op die goed zijn voor je darmen.

WOENSDAGMIDDAG 14 juli (1 dagdeel)

Energiemanagement: Hoe bruis je weer van de energie?

(Angela Ruizeveld & Millie van der Heijden)

Je levensenergie voelen stromen en vaker een gevoel hebben ik stuiter ervan, wil jij dat ook?

Deze training neemt je daarmee naar toe en geeft je meer inzicht in je eigen energiepatronen en energiebronnen. Veel mensen klagen over vermoeidheid. Maar daar kan je gelukkig veel aan doen. Als je weet hoe!

Resultaat van de training:

Je komt alles te weten over waar jouw energie wordt geproduceerd. Na de training kun je jouw eigen energiecentrales optimaal inzetten voor een gezond duurzame leefstijl. Hiermee kun je werken aan duurzaam energieverbruik in je eigen lichaam en verspil je geen onnodige energie meer.

WOENSDAGMIDDAG 14 juli (1 dagdeel)

Personal Brand Styling: stralend jezelf zijn

(Marjon van Antwerpen)

Jouw uitstraling vormt het visitekaartje van jouw personal brand. Kleding en kleedstijl spelen daarbij letterlijk een in het oog springende rol.

Kleding weerspiegelt en beïnvloedt hoe je je voelt en wat je uitstraalt.

Het bepaalt hoe anderen naar je kijken en de eerste indruk die je als professional maakt.

‘Stralen en schitteren als een authentieke persoonlijkheid’ dat is waar personal brand styling over gaat. Jezelf van je beste kant laten zien. Jouw buitenkant ‘in balans’ brengen met wat je in de kern voelt. Authentiek, puur, krachtig en zelfverzekerd uitstralen Wie je bent en Waar je voor staat.

Tijdens de training zullen we o.a. werken aan:

 • jouw unieke kledingstijl die past bij jouw persoonlijkheid;
 • word je je bewust van je figuurtype en de kleuren die jou mooi staan;
 • leer je de geheimen van accentueren en camoufleren;
 • krijg je inzicht in jouw persoonlijke do’s en dont’s op kledinggebied.

Resultaat van de training:

Na deze training kun jij zelf aan de slag met de uitstraling van jouw personal brand en heb je inzichten en tools om jezelf happy, zelfverzekerd en vanuit zelfliefde te kleden.

DONDERDAGOCHTEND 15 juli (1 dagdeel)

Hoe start ik na de zomer mijn team vitaal op?

(Daniëlla Corijn-Witte & Ingeborg van den Witteboer)

In het afgelopen jaar is er veel in de privé- en werksituaties van de medewerkers gebeurd. Dit vraagt veel van ons allen en heeft ook invloed op de relatie en samenwerking binnen het team.

We hopen allemaal op wat meer bewegingsvrijheid na de zomer; ook binnen jouw team.

In deze training leer je hoe je op een vitale, energieke en praktische wijze de teamleden weer met elkaar en met de organisatie kan verbinden zodat de energie weer gaat stromen. Als basis voor deze training gebruiken we onder andere de cirkel van verbinding.

Resultaat van deze training:

Na deze training weet jij wat cruciale onderdelen zijn voor verbinding binnen jouw team en kun je concreet aan de slag met de verbinding binnen jouw team.

DONDERDAGOCHTEND 15 juli (1 dagdeel)

De weg van acquisitie naar realisatie

(Angela Ruizeveld)

Wil jij dolgraag aan de slag met vitaliteitstrajecten binnen een bedrijf? In deze training nemen we jou mee op reis naar hoe je dit van A tot Z kunt aanpakken. We staan stil bij wat je onderweg allemaal tegenkomt.  Wat leeft er binnen een bedrijf, wat is het gemeenschappelijke doel? Wat kan en moet het opleveren? Hoe benut je je eigen hard en soft skills hierin? Maar vooral hoe zet je de kwaliteiten van het bedrijf in om een vitale organisatie op te bouwen?

Het resultaat van de training:

Doordat we je in deze training meenemen in de aanpak bij praktijk cases, geven we jou inzicht en energieke handvatten om direct ook van start te gaan.

DONDERDAGMIDDAG 15 juli (1 dagdeel)

Dieper coachen

(Daniëlla Corijn-Witte & Ingeborg van den Witteboer)

Zowel voor de beginnende als voor de ervaren coach is deze training dieper coachen interessant. Je gaat werken aan de verdieping in je vaardigheden van het coachen en leert methoden om op dieper niveau verandering in gang te zetten.

Tijdens deze training ervaar je het trainen en verder ontwikkelen op identiteitsniveau van zowel jou als coach als jouw coachee. We doen dit onder andere met principes uit de NLP.

Het resultaat van deze training:

Na het volgen van deze training ben je (nog beter) in staat om samen met je coachee belemmerende overtuigingen op te sporen, te herkaderen en stimulerende overtuigingen te ankeren.

DONDERDAGMIDDAG 15 juli (1 dagdeel)

Happy & Vitaal ondernemen

(Millie van der Heijden)

Je wilt graag voor jezelf beginnen, maar je weet eigenlijk niet zo goed waar je moet starten.

Er komt nogal wat bij kijken; marketing & communicatie, financiën, verzekeringen, acquisitie, administratie, netwerken etc. Waar begin je en hoe vlieg je het aan?

Het resultaat van deze training:

Ne deze training weet je met aspecten je te maken krijgt als je als zelfstandig ondernemer gaat starten. En aangezien je tijdens de training er direct mee aan de slag gaat, ga je met een concreet plan naar huis.

VRIJDAGOCHTEND 16 juli (1 dagdeel)

Kracht van bewust leiderschap

(Ine van Wijk & Hanneke van Engelen)

Bij bewust leiderschap gaat het gaat erom om jouw persoonlijke kwaliteiten en talenten in te zetten. Niet te zijn wie je denkt te moeten zijn, maar zijn wie je daadwerkelijk bent. Vanuit die kracht kijken naar leiderschap.

Hoe maak je dan verbinding met jezelf? In de drukte van alle dag gunnen we onszelf weinig ruimte voor zelfcompassie, trots te zijn op wie je bent met jouw unieke talenten, zonder zelfverwijten en innerlijke gevechten waarin jezelf kleiner maakt. Door o.a. lijfgericht te gaan werken zullen we met dit thema aan de slag gaan.

Het resultaat van deze training:

Na deze training weet je hoe je in verbinding met jezelf kunt komen. Weet jij verbinding te maken met jouw authentieke zelf, om vanuit deze verbinding andere te begeleiden en inspireren. Door bewust te zijn van je kracht en daarin ook kwetsbaarheid te durven tonen. Vanuit deze verbinding kun je de ander ook de ruimte bieden om zichtbaar te worden. Hierdoor gaat de energie meer stromen.

VRIJDAGMIDDAG 16 juli (1 dagdeel)

Eet voor de planeet

(Angela Ruizeveld & Joske Ten Bosch)

Een inspirerende hybride training (docent is online en de deelnemers fysiek bij elkaar) over hoe je met bewuste (voedings)keuzes een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld. Want je voeding aanpassen is veruit het meest effectieve dat je kunt doen om duurzamer en gezonder te leven.

Weet jij welke impact je dagelijkse eten heeft op het klimaat en op jouw gezondheid? Dat het regenwoud verdwijnt omdat het plaats moet maken voor veeteelt of voeding voor die veeteelt? Dat 95% van alle sojabonen en maisvelden ter wereld groeit voor dierenvoeding? Dat je tomaten in de winter uit Senegal kunnen komen en je biologische blauwe bessen zelfs uit Argentinië?

Maar… wist je ook dat jij een keuze hebt om hierin verandering in door te voeren? En dat jouw keuzes elke dag impact hebben? En dat de meeste keuzes vrij makkelijk toe te passen zijn? Je krijgt er bovendien ook meer energie en een positievere mindset van.

Het resultaat van de training:

Na deze training weet je welke bewuste (voedings)keuzes je kunt maken en hiermee een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld. En daar word jij – en de planeet – happy en beter van.

VRIJDAG DE GEHELE DAG 16 juli (2 dagdelen)

Zakelijk tekenen: ontdek de kracht van tekenen

(Suzanne Warmerdam)

Regelmatig geef je presentaties, workshops of trainingen. Je legt graag dingen uit en neemt mensen mee in je verhaal. Steeds vaker merk je dat mensen ‘powerpoint-moe’ zijn, dat je boodschap niet goed overkomt. Herkenbaar?

In deze training laten we je zien hoe tekenen inzicht geeft, creativiteit aanwakkert én aanzet tot actie. En het mooiste is: iedereen kan het! Ook wie nu denkt van niet.

suzanne-warmerdam

In deze training leren we je jouw verhaal op een duidelijke, creatieve manier te ondersteunen met beelden, zodat je boodschap begrepen én onthouden wordt. Je leert op een eenvoudige manier je creativiteit aan te boren (iedereen heeft het in zich!).

Resultaat van deze training:

Na deze training weet je hoe je met een paar simpele lijnen álles kunt tekenen, ook abstracte onderwerpen. Door het gelijk te gaan doen leer je om een professionele uitstraling aan een tekening te geven. Je overwint je (eventuele) teken-angst en gaat plezier en creatieve flow ervaren.

Bij het aanmelden stel jij zelf je trainingspakket samen.
Dat kan 1 training zijn, een gehele dag of een selectie aan trainingen zodat je een aantal inspirerende dagen voor jezelf samenstelt.

klik hier voor meer Vitacademie Summer School informatie